Czemu nie widzę udostępnionego kandydata

25 views 2022-04-21 1

Udostępniony kandydat przestaje być widoczny w trzech przypadkach:

  • kiedy minie termin ważności udostępniania wyznaczony przez osobę udostępniającą,
  • jeśli rekrutacja z której udostępniono kandydata zmieniła status na Zarchiwizowana,
  • jeśli kandydat zostanie usunięty.

W przypadku jeśli ten sam kandydat zostanie udostępniony więcej niż jeden raz, to w zakładce Rekrutacje>Kandydaci do oceny widoczne będzie zawsze tylko najnowsze, ostatnio wykonane udostępnienie.
Właściciel konta, Administrator modułu lub rekruter w danej rekrutacji będzie miał natomiast wgląd we wszystkie udostępnienia, poprzez profil kandydata lub szczegóły rekrutacji.

W tych miejscach widoczny jest również numer udostępnienia. Jeśli decydujesz się na wysłanie zgłoszenia do supportu tomHRM dotyczącego właśnie udostępnienia, to sprawdź jego numer i koniecznie dodaj tę informację do wiadomości:

 

Czy artykuł był pomocny?